Poseta slovačke delegacije iz Inovacione i energetske agencije SIEA

 

Ambasada Republike Slovačke u saradnji sa SIEA – Slovačka agencija za inovacije i energetiku iz Bratislave i Poslovnim i inovativnim centrom Bački Petrovac, organizovala je 21. maja 2018. radionicu za preduzetnike opštine Bački Petrovac na temu kako ralizovati inovacije.

Cilj radionice bio je prepoznavanje problema, pronalaska inovativnog rešenja i novih ideja za rešavanje postojećih problema u poslovanju.

Uvodni deo predstavljen je kroz predavanje predstavnika SIEA-a Ing. Artura Bobovnickog – direktora Sekcije za analizu, programe i međunarodnu saradnju, Mgr. Šimona Mičuneka – MPP direktor odbora za jačanje inovacija, Bc. Michala Muhla – projekt menadžer, Mgr. Tomáša Varadíneka, projekt manadžer i Mgr. Artura Šturmankina, projekt manadžer – koji su predstavili način na koji je moguće rešiti problem ili zadatak kroz proces inovacija.

U nastavku radionice, učesnici su zajednički osmislili program kojim bi se na inovativan način rešili problemi u opštini Bački Petovac i time unapredio razvoj opštine, sprečila migracija stanovništva i nezaposlenosti.

U završnom delu uz prisustvo dr Bojana Lalića savetnika ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića i predsednika Opštine Bački Petrovac Srđana Simića, prezentovani su rezultati i nove inovativne ideje učesnika radionice.

Postavite komentar