Poseta potpredsednika Vlade Slovačke republike u PIC-u u Bačkom Petrovcu

Potpredsednik Vlade Slovačke Republike gospodin Rihard Raši zadužen za informatizaciju i tehnološki razvoj je u okviru svoje posete Srbiji posetio i slovačku dijasporu u Bačkom Petrovcu. Poslovni i inovativni centar je jedan od značajnih faktora u oblasti razvoja startupova, mikro i malih preduzeća u Vojvodini i prati sadašnje trendove iz oblasti digitalne transformacije i njenih instrumenata koji mogu u velikoj meri doprineti ubrzanom razvoju novih radnih mesta i okončati neperspektivne poslove za koje nisu zainteresovani uglavnom mladi ljudi.

Potpredsednik slovačke vlade tokom svoje posete je potpisao Sporazum o saradnji sa ministrom Nenadom Popovićem čiji Kabinet vodi sektor za razvoj inovacija i tehnološkog razvoja Republici Srbiji.

Direktorka PIC-a je sa predstavnicima Vlade Slovačke Republike govorila o mogućnostima saradnje u oblasti pomoći registraciji i razvoja slovačkih firmi u Srbiji kao i o zajedničkim projektima i programima akceleracije novih preduzeća, na zajedničkim projektima koje su usmerene i ka izgradnji pametnih gradova i opština u Republici Srbiji.

 

 

 

Postavite komentar